Blanda kryddorna med majsstärkelsen i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan djup tallrik och häll upp panko i en tredje djup tallrik.
Vänd runt kycklinglåren i kryddblandningen med majsstärkelse, salta. Vänd sedan i det uppvispade ägget och därefter i panko. Lägg kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.
Strimla rödkålen och lägg i en skål.
Värm soja, svarta sesamfrön, ingefära, vitlök, chili, sesamolja och rapsolja i en kastrull. Häll den varma blandningen över kålen. Massera in dressingen i kålen med händerna.
Lägg paprika, vitlök, sambal oelek, ägg och olja i mixer. Mixa på full styrka till en slät och fin kräm, smaka av med salt.
Värm upp olja i en kastrull till 165 grader. Fritera kycklingen i oljan i omgångar, ca 6 minuter per bit.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servera kycklingen nyfriterad med rödkålssallad, rött ris och paprikasås.