Krispig kyckling med rödkålssallad och paprikasås
Krispig kyckling med rödkålssallad och paprikasås
22 ingredienser
Läcker helgmiddag med krispig kyckling, sallad gjord på rödkål med asiatiska smaker och en lite het och krämig sås med bland annat inlagd paprika
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 2 dl majsstärkelse
- ca 3 dl pankoströbröd
- 2 ägg
- salt
Rödkålssallad
- 0,5 rödkål, fint strimlat
- 1 dl soja
- 0,5 dl svarta sesamfrön
- 20 g färsk ingefära, skalad och riven
- 1 klyfta vitlök, fint riven
- 2 tsk sesamolja
- 1 dl rapsolja
- 0,5 röd chilifrukt, fint hackad
Paprikasås
- 0,5 burk grillad paprika
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk sambal oelek
- 1 ägg
- 2 dl rapsolja
Till servering
- 4 port rött ris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda kryddorna med majsstärkelsen i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan djup tallrik och häll upp panko i en tredje djup tallrik.
- Vänd runt kycklinglåren i kryddblandningen med majsstärkelse, salta. Vänd sedan i det uppvispade ägget och därefter i panko. Lägg kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.
- Strimla rödkålen och lägg i en skål.
- Värm soja, svarta sesamfrön, ingefära, vitlök, chili, sesamolja och rapsolja i en kastrull. Häll den varma blandningen över kålen. Massera in dressingen i kålen med händerna.
- Lägg paprika, vitlök, sambal oelek, ägg och olja i mixer. Mixa på full styrka till en slät och fin kräm, smaka av med salt.
- Värm upp olja i en kastrull till 165 grader. Fritera kycklingen i oljan i omgångar, ca 6 minuter per bit.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera kycklingen nyfriterad med rödkålssallad, rött ris och paprikasås.