Frasiga små fetaostnuggets serverade med en yoghurtsås smaksatt med rödbeta och vitlök och en örtig couscous. Servera som middag eller gör enbart nuggets och bjud som drinktilltugg.
Rödbetstsatsiki
Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Örtig couscous
Skala och finhacka löken. Lägg lök tillsammans med couscousen i en skål. Pressa i citronsaft, häll på olja och tillsätt salt.
Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock och låt stå ca 10 minuter.
Hacka örterna och vänd ned i couscousen.
Friterad fetaost
Smula ned fetaosten i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl samt citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rör runt ordentligt.
Gör små bollar av fetaröran. Vänd runt bollarna i pankon och stek dem gyllene i rapsoljan i en stekpanna.
Servera fetabollarna med tsatsiki, couscous och rucola.
Glöm inte att matsortera skal från lök, citron och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din frasiga fetaostbollar med tsatsiki och coucous. /Köket-redaktionen