Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki

138 röster
45 min
4
Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki
Foto: TV4

Frasiga små fetaostnuggets serverade med en yoghurtsås smaksatt med rödbeta och vitlök och en örtig couscous. Servera som middag eller gör enbart nuggets och bjud som drinktilltugg. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Friterad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron, saft
  • salt
  • peppar
  • 3 msk rapsolja

Rödbetstsatsiki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finhackade
  • 0,5 citron, zest
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk inlagda rödbetor, finhackade
  • 1 tsk honung

Couscous

  • 1 schalottenlök
  • 3 dl couscous
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander

Till servering

  • rucolasallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rödbetstsatsiki
    Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Örtig couscous
    Skala och finhacka löken. Lägg lök tillsammans med couscousen i en skål. Pressa i citronsaft, häll på olja och tillsätt salt.
  3. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock och låt stå ca 10 minuter.
  4. Hacka örterna och vänd ned i couscousen.
  5. Friterad fetaost
    Smula ned fetaosten i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl samt citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rör runt ordentligt.
  6. Gör små bollar av fetaröran. Vänd runt bollarna i pankon och stek dem gyllene i rapsoljan i en stekpanna.
  7. Servera fetabollarna med tsatsiki, couscous och rucola.
  8. Glöm inte att matsortera skal från lök, citron och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din frasiga fetaostbollar med tsatsiki och coucous. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...