Krispigt friterade buketter av blomkål serveras här med en krämig ranchdressing i pitabröd. Tips! Receptet är med växtbaserade alternativ till yoghurt och mjölk, det går fint att använda vanliga mejeriprodukter om du föredrar det.
0,5 tsk vitlökspulver (en halv pressad vitlöksklyfta funkar också)
2 tsk torkad dill
2 tsk torkad persilja
2 tsk torkad gräslök
salt
peppar
Till servering
pitabröd
citronskiva
färsk persilja
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till ranch-dressingen i en skål. Ställ i kylen fram till servering.
Skär blomkålen i buketter. Koka dem i saltat vatten, de ska bli mjuka men fortfarande ha lite kärna kvar. Häll av och låt rinna av väl. Strö över flingsalt.
Rör ihop ingredienserna till friteringssmeten.
Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull till 180 grader.
Doppa blomkålsbuketterna i smeten lägg sedan ner försiktigt ner dem den heta oljan i omgångar. Tänk på att vispa smeten med jämna mellanrum, majsstärkelsen lägger sig gärna i botten av bunken. Fritera blomkålen gyllene ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp och låt rinna av på papper.
Servera buketterna nyfriterade med dressing i pitabröd. Garnera gärna med citronklyftor och persilja.