Fried rice med lapcheong

Jimmy Guo

Fried rice med lapcheong

14 ingredienser

30 m

”Genom att steka ingredienserna i den här vardagsklassikern i omgångar ger man rätten guldkant. Lapcheong är en lufttorkad kinesisk korv som har en unik söt smak parfymerad av five spice och rosvin. Finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker.” /Jimmy Guo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 75 g frysta ärtor
  • 1 morot
  • 2 korvar (lapcheongkorvar)
  • 1 salladslök
  • 2 ägg
  • 500 g ris, kokt
  • 1 msk kinesisk soja (ljus)
  • salt
  • MSG
  • vitpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Preppa alla ingredienser: tärna löken, grovhacka vitlöken, skär moroten i 1 cm stora tärningar, skiva lapcheong i 5 mm tunna skivor och hacka salladslöken. Se till att ha allt redo vid spisen.
  2. Vispa och salta äggen i en skål.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en jättevarm wok eller panna. Häll i äggen och rör om tills du får en fluffig omelett. Häll tillbaka äggen i skålen de vispades i och ställ åt sidan.
  4. I samma panna hettar du sedan upp ytterligare 2 msk olja och tillsätt riset.
  5. Sprid ut riset i ett jämnt lager så att det får mycket kontakt med pannan. Låt steka i 1–2 minuter tills det börjar knäppa. Vänd och stek på andra sidan i 1 minut till.
  6. Häll sedan över riset i en skål och ställ åt sidan.
  7. Hetta upp 1 msk olja i samma panna och tillsätt lök, vitlök, grönsaker och salladslök och stek tills löken börjar få färg i kanterna.
  8. Tillsätt lapcheong och stek i någon minut till. Krydda med salt och MSG.
  9. Häll tillbaka ägget och riset i pannan. Hacka upp ägget i småbitar med wokspaden och ringla i sojan längs wokens sidor. Woka ihop allt någon minut till.
  10. Smaka av med salt och MSG. Avsluta med rikligt med vitpeppar och sesamolja. Servera!