Fried rice med broccoli och sesam

POPULÄRT
Fried rice med broccoli och sesam
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Fried rice med broccoli och sesam

15

14 ingredienser

25 min

Smarrig risrätt som du kan smaksätta med precis det gillar och råkar ha hemma. Här är det sesam och gröna grönsaker som salladslök, broccoli och ärtor som sätter smaken. 

Ingredienser

portioner4
  • 6 ägg, stora
  • 1 krm salt
  • 1 msk sesamolja
  • 8 salladslökar, tunt skivade
  • 1 broccoli, grovt hackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl gröna ärtor
  • 8 dl kokt ris, kallt (japanskt eller jasminsris)
  • 5 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • vitpeppar, nymalen
  • neutral rapsolja, till stekning
  • ev sriracha

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och salt till en jämn smet.
  2. Hetta upp en stekpanna eller wok till rykande het. Häll i sesamolja och lägg i hälften av salladslöken, låt fräsa i 1 minut.
  3. Tillsätt ägget och rör runt lite lätt då och då. Stek på en sida tills ägget nästan är klart. Stjälp upp omeletten och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp pannan igen och fräs broccoli, vitlök och resterande salladslök i 2 minuter. Tillsätt sedan ärtorna. Se till att pannan inte är torr (tillsätt mer olja om det behövs) och lägg i riset. Låt steka i någon minut.
  5. Tillsätt den stekta ägget (omeletten) och vänd runt så ägget går i mindre bitar. Häll på soja och sesamolja, rör om. Strö över sesamfrön. Servera ev med lite sriracha.