Nori Maki

Nori Maki
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Nori Maki

9 ingredienser

Makirullar med lax, avokado och gurka. Det blir extra gott med lite majonnäs i rullarna.

Receptet räcker till en makirulle.

Här hittar du

grundrecept för sushiris

.

Wasabi och gari finns i japanska butiker och i asiatiska hyllan i välsorterade butiker.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 avokado, delad i 4 klyftor
  • 2 gurkstavar, lika långa som nori-arket
  • 50 g lax, skurna i längder
  • 2 salladslökar
  • 1 msk japansk majonnäs
  • 1 nori-ark
  • inlagd ingefära
  • wasabi
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skapa din arbetsstation. Den ska innehålla: skärbräda, vattenskål, en vass kniv, sushimatta, nori ark (sjögräs/alg blad), wasabi samt soja.
  2. Lägg ut sushimattan på skärbrädan och placera ett nori-ark ovanpå. Den glansiga sidan ska vara ner mot sushimattan.
  3. Fukta händerna i vatten och forma en boll med sushiris ovanpå nori-arket.
  4. Sprid ut riset så att det täcker nori-arket men lämna ca 4 cm av den övre kanten fri från ris.
  5. Lägg på lite wasabi och sedan grönsakerna, majonäsen och fisken i mitten av riset.
  6. Börja nu rulla ihop med hjälp av mattan.
  7. När du kommer till den risfria kanten så fuktar du den med lite vatten. Fortsätt rulla ihop den och låt sedan vila i 5 minuter.
  8. Skär sedan upp med vass och blöt kniv.
  9. Servera på ett vackert porslin med gari (inlagd ingefära), wasabi och soja.
  10. Smaklig måltid!