Nori Maki
Nori Maki
9 ingredienser
Makirullar med lax, avokado och gurka. Det blir extra gott med lite majonnäs i rullarna.
Receptet räcker till en makirulle.
Här hittar du
.
Wasabi och gari finns i japanska butiker och i asiatiska hyllan i välsorterade butiker.
Ingredienser
- 0,5 avokado, delad i 4 klyftor
- 2 gurkstavar, lika långa som nori-arket
- 50 g lax, skurna i längder
- 2 salladslökar
- 1 msk japansk majonnäs
- 1 nori-ark
- inlagd ingefära
- wasabi
- japansk soja
Gör så här
- Skapa din arbetsstation. Den ska innehålla: skärbräda, vattenskål, en vass kniv, sushimatta, nori ark (sjögräs/alg blad), wasabi samt soja.
- Lägg ut sushimattan på skärbrädan och placera ett nori-ark ovanpå. Den glansiga sidan ska vara ner mot sushimattan.
- Fukta händerna i vatten och forma en boll med sushiris ovanpå nori-arket.
- Sprid ut riset så att det täcker nori-arket men lämna ca 4 cm av den övre kanten fri från ris.
- Lägg på lite wasabi och sedan grönsakerna, majonäsen och fisken i mitten av riset.
- Börja nu rulla ihop med hjälp av mattan.
- När du kommer till den risfria kanten så fuktar du den med lite vatten. Fortsätt rulla ihop den och låt sedan vila i 5 minuter.
- Skär sedan upp med vass och blöt kniv.
- Servera på ett vackert porslin med gari (inlagd ingefära), wasabi och soja.
- Smaklig måltid!