Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot
11 ingredienser
15 min
En mumsig macka som är snabb att svänga ihop.
Ingredienser
- 6 färskpotatisar (kokta, kalla)
- 4 hela matjessillfiléer
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 4 msk smör
- 0,5 dl färsk pepparrot, riven
- 0,5 citron, riven
- 100 g färskost (typ Philadelphia)
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
- fäbodknäcke, alternativt ett mörkt mustigt bröd
Gör så här
- Vispa färskosten smidig med olivoljan. Smaksätt med citronskal, pepparrot och svartpeppar och bred över brödet.
- Skiva potatisen på färskosten och arrangera sillen ovanpå.
- Finhacka rödlöken och tärna tomaterna.
- Bryn smöret, blanda i tomattärningar och rödlök och slå över mackan.
- Garnera med pepparrot och en dillkvist.