Fredriks knådfria frallor
Fredriks knådfria frallor
7 ingredienser
45 min + 10 h jästid
Ett brödrecept som gör att alla kan baka frallor. Oavsett om det är i hemmet eller i sommarstugan så har Fredrik ett recept som gör att ni kan vakna till nybakade frallor
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 12,5 g jäst [1/4 paket]
- 4 dl vatten, kallt
- 1,5 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 dl havregryn
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk rapsolja, till formen
Gör så här
- På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den).
- Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
- På morgonen: Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär ca 20 lika stora bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden blir lite rumsvarma medan ugnen blir varm, ca 15-20 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.