Krispig sallad med grönkål och äpple

Krispig sallad med grönkål och äpple
Foto: Magnus Skoglöf

När jag växte upp var grönkål endast garnering runt skinkan. Nu jobbar jag mycket med olika typer av garnityrer gjorda på den järnrika kålen. Helt klart en av mina favoritgrönsaker på julbordet. /Fredrik Eriksson - Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Läs mer om Hela årets kokbok


10 november 2010

Du behöver

  • 6 st stjälkar grönkål
  • 2 st äpplen, gärna Ingrid Marie, i tunna klyftor
  • 1 st apelsin, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • Salt, efter smak
  • Nymald vitpeppar, efter smak
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk russin

Gör så här

  1. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i 2–3 minuter.
  2. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av.
  3. Blanda apelsinskal, -saft och honung.
  4. Salta och peppra.
  5. Vispa ner oljan och vänd ner grönkål, russin och äpple.
  6. Låt salladen marinera någon timme i kylskåp före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept