Fredrik Erikssons salsicciagryta

24 röster
4
Fredrik Erikssons salsicciagryta
Foto: Magnus Skoglöf

En snabb och god gryta med de goda salsicciakorvarna. Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 salsicciakorvar
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 0,25 kålrot
  • 8 dl köttbuljong, ca
  • 0,5 förp stora vita bönor, 410 g
  • 1-2 kokta betor i stora bitar, t ex polkabetor
  • 1 dl gröna oliver
  • 8–10 st körsbärstomater, halverade
  • 0,5 förp oliv- och kaprisröra, à 140 g

Till garnering

  • basilika, hackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skär rotselleri och kålrot i tärningar.
  3. Koka alltsammans i buljongen ca 15 minuter.
  4. Skär korven i grova bitar och låt den koka med i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt bönor, betor, oliver, tomater samt oliv- och kaprisröra.
  6. Låt allt bli varmt och servera.
10 november 2010

Laddar fler recept