Fredrik Erikssons salsicciagryta

29 röster
4
Fredrik Erikssons salsicciagryta
Foto: Magnus Skoglöf
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 salsicciakorvar
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 0,25 kålrot
  • ca 8 dl köttbuljong
  • 0,5 förp färdigkokta stora vita bönor [410 g]
  • 1-2 kokta betor, i stora bitar, t ex polkabetor
  • 1 dl gröna oliver
  • 8-10 körsbärstomater, halverade
  • 0,5 förp oliv- och kaprisröra (à 140 g)

Till garnering

  • basilika, hackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skär rotselleri och kålrot i tärningar.
  3. Koka alltsammans i buljongen ca 15 minuter.
  4. Skär korven i grova bitar och låt den koka med i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt bönor, betor, oliver, tomater samt oliv- och kaprisröra.
  6. Låt allt bli varmt och servera.
10 november 2010