Strömming med rökt lax och senap

Strömming med rökt lax och senap
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Strömming med rökt lax och senap

3

7 ingredienser

35 min

En god strömming som kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 100 g rökt lax
  • 2 msk senap (gärna grovkornig)
  • 2 msk dill, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj den rensade strömmingen och klipp bort fenorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Salta botten på en ugnsfast form och rulla strömmingen med skinnsidan utåt. Lägg rullarna i formen.
  3. Hacka den rökta laxen och strö den över strömmingen. Blanda sedan senap och dill med vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tänk på att strömming kräver ganska mycket salt.
  4. Grädda i cirka 20 minuter.