Potatisflarn

Potatisflarn
Foto: Björn Tesch
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Potatisflarn

13 ingredienser

Gott att göra på färskpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar Asterix (eller Amandinepotatis)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl gräddmjölk
  • 50 g Västerbottensost
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 schalottenlök
  • 2 morötter
  • malen kryddpeppar
  • 1 förp matjessill
  • några tunna skivor kavring
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skiva potatisarna och varva i en rund form med löstagbar botten. Blanda gräddmjölk, riven västerbottenost, salt, peppar och häll över potatisen. Grädda i 200° i 20 min. Låt vila.
  2. Blanda en sallad med purjolök, schalottenlök, lätt kokta morötter och lite kryddpeppar. Droppa över lite brynt smör. Dekorera potatiskakan med matjessill, salladsgrönsakerna, kavring och några dillkvistar.