Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon

Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund

Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon

Av: Fredrik Björlin

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

En härlig sandwich med sting tack vare pepparrot och dijonsenap. Receptet kommer från Kocklandslagets Kung i köket.

Ingredienser

portioner
  • 600 g ryggbiff, hängmörad, i två skivor
  • 1 avokado
  • 60 g salladsmix
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tomater
  • 30 g parmesanost, hyvlad
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • rödvinsvinäger
  • neutral rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra köttet rikligt. Stek sen i het panna med olja för att få en yta.Lägg köttet på en ugnsplåt och ställ in i ugnen.Tag ut köttet när det har en innertemperatur på 50 grader. Låt köttet vila i 10-15 minuter.
  3. Medan köttet vilar, skär grönsakerna i skivor och skölj salladen.

Vid servering

  1. Rosta brödet och skiva upp köttet.
  2. Salta och peppra grönsakerna och droppa över litet vinäger.
  3. Bred dijonsenap på bröden.
  4. Varva sedan grönsaker, ost och kött på bröden och toppa med riven pepparrot och äggula.