Sallad lyonnaise med pocherade ägg
Sallad lyonnaise med pocherade ägg
10 ingredienser
ca 20 min
Lyxig och matig sallad med stekt fläsk, krispig sallad, krutonger och pocherade ägg. Om du någon gång råkar befinna dig i Lyon, gå till gamla stan och ät en Salade Lyonnaise. Underbart gott, gärna med ett glas beaujolais till.
Ingredienser
- 0,25 baguette
- 200 g rimmat fläsk
- 1 stort huvud frisésallad
- flingsalt
- olivolja, att ringla över
- 2 msk dijonnaise
Pocherade ägg
- 4 ägg
- 1,5 l vatten
- 2 tsk ättiksprit 12 %
- 2 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär baguetten i tunna skivor och lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir knapriga.
- Strimla och knaperstek fläsket. Låt vila på hushållspapper.
- Skölj och plocka salladen.
Pocherade ägg
- Koka upp vattnet med ättika och salt.
- Knäck äggen i koppar försiktigt.
- Låt äggen glida ner i vattnet och sjuda i nästan 3 min, tag upp dem med en hålslev.
- Fördela sallad, knaperstekt fläsk, pocherade ägg och baguetteskivor på tallrikar. Ha på lite flingsalt och ringla över lite olivolja. Servera med dijonnaise (majonnäs smaksatt med fransk senap) vid sidan om.