Småburgare
Småburgare
15 ingredienser
Små hamburgare ger mer utrymme för tillbehör. De här är gjorda tillsammans med mina vänner, familjen Sandström. Färsen kan blandas flera timmar i förväg, men bör formas till hamburgare högst någon timme innan de ska grillas, annars blir de lätt torra. Gästerna – små och stora – kan få färdiga burgare eller själva stå för hopsättandet. 12 SMÅ HAMBURGARE
Variera!
Förutom de föreslagna tillbehören kan det också vara gott med paprika, majs, saltgurka, chilisås, bbq-sås, samt andra grönsaker och såser efter tycke och smak.
Ingredienser
- 1,2 kg nötfärs
- 1 dl vatten
- 0,5 dl japansk soja
- 1 msk salt
- 0,5 tsk svartpeppar, nymald
- 3 klyftor vitlök, pressade
Tillbehör
- 12 små hamburgerbröd
- tunnskivade tomater
- gurka, skalad och tunnskivad
- majonnäs
- 12 tjocka skivor ost, exempelvis Billingeost
- tunnskivad gul lök
- sallad, finstrimlad
- ketchup
- senap
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till själva burgarna i en rymlig skål.
- . Rör färsen tills den blir smidig och homogen, utan att bli trådig.
- Dela upp färsen i 12 bitar. Forma dem till bollar och platta ut dem på en bänk, så att de blir riktigt tunna.
- Grilla dem på utegrillen tills de precis är genomstekta. De kan förstås också grillas i en grillpanna eller stekas.
- Ta ett bröd. Lägg på tomat, gurka och dressing och andra tillbehör. Strö på sallad. Lägg till en hamburgare. Ringla på ketchup och senap. Toppa med den andra brödhalvan.