Frasiga vårrullar med två dippsåser

POPULÄRT
koket.se
Frasiga vårrullar med två dippsåser
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Frasiga vårrullar med två dippsåser

25 ingredienser

50 min

Krispiga vårrullar fyllda med kycklingfärs, nudlar och grönsaker som serveras med två spännande och väldigt enkla dippsåser! En smakrik middag där hela familjen kan hjälpa till!

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 20-23 ark vårrulledeg, ca 12 x 12 cm
  • 50 g glasnudlar, tunna
  • 250 g kycklingfärs
  • olja, till stekning
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 150 g morot, riven
  • 1 klyfta vitlök, stor riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1,5-2 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • rapsolja, till stekning/fritering av vårrullarna
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Hoisin- och mango chutney-dipp

  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk mango chutney
  • 0,5 msk japansk soja
  • limesaft, efter smak
  • salt

Sojadipp

  • 0,75 dl japansk soja
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön, rostade
  • 1 msk färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till glasnudlarna. Dra bort från plattan, lägg i nudlarna och låt stå med lock ca 5 minuter innan de sköljs i kallt vatten.
  2. Fräs kycklingfärsen i olja i en stekpanna. Tillsätt vitkål och morot. Låt fräsa ihop lite.
  3. Tillsätt vitlök, chili, ingefära samt ostronsås och soja. Låt fräsa samman. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Klipp glasnudlarna och rör sedan ned i färsblandningen. Låt svalna.
  5. Rör under tiden ihop de olika dippsåserna. Ställ åt sidan.
  6. Lägg ut ett vårrulleark i taget med spetsen mot dig och från dig. Lägg en rågad matsked en bit in från nedre spetsen. Rulla något varv och vik sedan in hörnen. Förslut vårrullen genom att pensla lite vatten längs kanten och sen försluta, vattnet fungerar som lim.
  7. Stek (eller fritera) vårrullarna i generöst med olja i stor stekpanna tills de blir gyllene runt om. Ta upp och lägg på hushållspapper.
  8. Varmhåll ev de färdiga vårrullarna i ugnen på ca 80-90 grader så behåller de sitt krisp.
  9. Servera vårrullarna med dippsåserna.