• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Frasiga smördegspinnar med grönkålspesto och sesamfrön

0 röster
30 min
4
Frasiga smördegspinnar med grönkålspesto och sesamfrön

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Grönkål
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp smördeg
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk sesamfrön, gärna både svarta och vita.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen. Bred ut pesto jämnt ovanpå.
  3. Skär degen i två delar längs med och skär sedan tvärs över så att du får remsor som är ca 2 cm breda. Ta upp en remsa och tvinna den lätt genom att hålla i båda ändarna och vrida den ena. Lägg remsorna på bakpappersklädd plåt.
  4. Vispa upp ägget och pensla degen försiktigt.
  5. Strö över salt och sesamfrön och grädda i ca 10–12 minuter eller tills smördegen är puffig och fått fin färg.
  6. Låt svalna, gärna på galler.
16 april 2020