Stefan Ekengren lagar frasiga morotsbiffar kryddade med curry och serverar dem med en örtig yoghurt och syrlig sallad. En grön och smakrik middag som är både mättande och fräsch.
ca 0,5 citron, finrivet skal + pressad saft (ekologisk)
0,5 dl olivolja
salt
Gör så här
Riv morötterna grovt och lägg i ett durkslag. Pressa lite lätt med händerna för att få ut vätska (salta inte här, morötterna kommer fortsätta vattna ur i smeten om man saltar).
Blanda ägg, mjöl, fetaost, curry, koriander, citronskal och salt till en jämn smet. Vänd ner riven morot och strimlad purjolök i smeten.
Stek fina biffar av smeten i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
Blanda yoghurt, koriander och ingefära. Smaka av med salt.
Blanda citronskal, citronsaft och och olivolja. Vänd runt med strimlad isbergssallad precis före servering. Smaka av med salt.