Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad

koket.se
Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad

25 ingredienser

40 m

Pankopanerade kycklingbiffar med chili, citrongräs och sesam. Serveras med kålsallad, sesamdressing och syrlig limeyoghurt. Fräsch rätt med härliga smaker.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Kycklingbiffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 1 citrongräs, finstrimlad
  • 1 msk sesam
  • 1 dl grädde
  • 4 dl pankoströbröd
  • matolja och smör, till stekning

Asiatisk spetskålsallad

  • 1 spetskål
  • 10 rädisor
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka koriander

dressing

  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk matolja

Limeyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt

Garnering

  • svarta sesamfrön
  • koriander

Gör så här

Kycklingbiffar

  1. Mixa allt snabbt i matberedare förutom panko och stekfett. Tillsätt eventuellt mer salt.
  2. Forma 4 biffar och panera i pankoströbröd. Stek biffarna frasiga i matolja och smör.

Salladen

  1. Plocka kålen, dela rädisor på mitten, skiva löken tunt, grovhacka örterna . Lägg över i en skål och blanda med dressingen. Smaka av med salt.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser.

Limeyoghurt

  1. Blanda ihop allt och smaka av med salt