Koka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna i 10 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
Häll av vätskan från syltlöken, men spara 1 msk. Lägg vätskan i en stor skål med gochugaru, riven vitlök och ingefära samt soja. Rör om väl och vänd sedan i löken som ska täckas av chiliblandningen. Ställ åt sidan.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
Häll ner linser med potatismjöl, solrosfrön, soja, sesamolja, socker, peppar och misopaste i en matberedare. Riv morötter, vitlök, ingefära och lägg beredaren. Knäck i ägget och mixa till en grynig smet, den ska absolut inte vara slät. Smaka eventuellt av med mer soja.
Forma till små biffar. Vänd i sesamfrön. Stek i generöst med olja till gyllene och frasiga, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på galler.
Servera de frasiga linsbiffarna med ångande varmt ris, den heta såsen, chilimarinerad lök samt det krispiga gröna bladen och gurkan.
Glöm inte att matsortera skal från lök och morötter för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda linsbiffar. /Köket-redaktionen