Frasig schnitzel med glaserad kål
Frasig schnitzel med glaserad kål
24 ingredienser
1 h
Frasig schnitzel med glaserad kål, pepparrot och surkålsmörsås kommer bli en succé till middag i helgen!
Se Klas Lindberg laga receptet

Ingredienser
Schnitzel
- 4 fläskschnitzel, tunt bankade (fläskkött, vildsvin eller kalv)
- 2 dl vetemjöl
- salt
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd (gärna lite grövre)
- olja
Smörsås
- 0,5 dl surkål
- 1 msk grädde
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 ägg
- 200 g smör, skirat och något avsvalnat (ca 60 grader)
- salt
- 4 gula lökar
- salt
- vitvinsvinäger
Mörbakad lök
- 4 gula lökar
- salt
- vitvinsvinäger
Servering
- 300 g spetskål, plockade i blad som blancheras
- 0,5 dl senapsfrö
- vitvinsvinäger
- salt
- 1 förp krasse, klippt
- 5 cm färsk pepparrot, riven
Gör så här
Schnitzel
- Blanda vetemjöl och salt.
- Vänd sedan schnitzlarna fört i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det här steget kan förberedas en stund innan. Låt gärna köttet ligga i ströbrödet så inte det blir blött.
Smörsås
- Häll av vätskan från surkålen ner i en liten kastrull, tillsätt grädde och vinäger. Ge ett uppkok.
- Knäck i ägget och mixa med en stavmixer.
- Droppa i smöret under tiden du mixar med stavmixern.
- Avsluta med att tillsätta surkålen och mixa samman. Det ska bli en slät sås med lite ”tugg” i. Smaka av med salt.
Mörbakad lök
- Baka löken i ugnen på 200 grader eller grilla tills de blir helt möra, ca 30–40 minuter. Låt svalna.
- Skala lökarna och skär i bitar. Salta och krydda med vinäger.
Servering
- Blanchera spetskålen.
- Koka upp senapsfrö i vatten i 2 minuter. Marinerade dem sedan i vitvinsvinäger och lite salt.
- Stek schnitzlarna i rikligt med olja tills de blir gyllene. Salta.
- Bottna tallriken med mörbakad lök, lägg schnitzeln ovanpå. Lägg kålen i en vacker hög ovanpå köttet, toppa med örter, pepparrot och senapsfrön.