Frasig popcorn-kyckling

POPULÄRT
koket.se
Frasig popcorn-kyckling
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Frasig popcorn-kyckling

18 ingredienser

45 min

Små frasiga bitar av friterad kyckling vänds runt i en het sås och serveras med nykokt ris. En middag med mycket smak och konsistens du sent kommer att glömma.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port jasminris, kokt
  • 500 kycklinglårfiléer
  • 4 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk MSG (kan uteslutas)
  • 1 l rapsolja, till fritering

Het sås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk risvinäger (eller limesaft)
  • 1 msk gochujang (eller sriracha)
  • 2 tsk sesamolja

Topping

  • salladslök, strimlad
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • limefrukt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i små tärningar, 2 x 2 cm stora.
  3. Lägg kycklingen i filmjölk. Låt marinera minst 15 minuter.
  4. Blanda mjöl med alla kryddor och salt.
  5. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull till 180 grader.
  6. Sila av kycklingen från filmjölken. Vänd kycklingen i mjölblandningen.
  7. Fritera kycklingbitarna krispiga i omgångar i oljan, ca 4-6 minuter.
  8. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Blanda ihop ingredienserna till den heta såsen.
  10. Blanda såsen med den friterade kycklingen.
  11. Bjud kycklingen med ris och toppa med salladslök, sesamfrön och koriander.