Zeina bjuder på en lättlagad och riktigt frasig vardagsmiddag som smakar magiskt. Perfekt att njuta av med en matig sallad till huvudrätt eller som blomkålen är som försnacks/tilltugg.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan. Skölj kikärtorna (spara spadet!) och låt rinna av i en sil. Hacka alla grönsaker. Blanda sedan ihop alla ingredienser.
Majo
Blanda kikärtsspad, dijonsenap, vinäger, salt och peppar i en skål. Mixa och droppa sakta i olja tills du får en krämig majonnäs. Hacka mynta och vänd i majonnäsen.
Blomkål
Skär blomkålen i buketter. Koka dem i saltat vatten, de ska bli mjuka men fortfarande ha lite kärna kvar. Häll av och låt rinna av väl. Strö över flingsalt.
Rör ihop ingredienserna till friteringssmeten. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull till 180 grader. Doppa blomkålsbuketterna i smeten lägg sedan försiktigt ner dem den i heta oljan i omgångar. Tänk på att vispa smeten med jämna mellanrum, majsstärkelsen lägger sig gärna i botten av bunken.
Fritera blomkålen gyllene ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp och låt rinna av på papper.