Fransk pastasallad med vita bönor, ägg och gräslöksdressing
Fransk pastasallad med vita bönor, ägg och gräslöksdressing
19 ingredienser
25 m
Snabblagad vegetarisk pastasallad med vita bönor, ägg och massor av härliga grönsaker. Serveras med paprikarostade solrosfrön samt en god senapsdressing med gräslök. Perfekt picknickmat som är enkel att ta med sig för den är lika god kall eller ljummen.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta (t ex farfalle eller fusilli)
- 400 g vita bönor, små
- 3 ägg
- 1 gurka
- 100 g bladspenat
- 1 morot
- 10 körsbärstomater
- 1 romansallad
- 3 salladslökar
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk rökt paprikapulver
dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 citron
- 1 knippe gräslök
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka pastan al dente, häll på lite olivolja och låt svalna.
- Koka äggen i ca 7 minuter så de fortfarande är krämiga, skala dem och dela i 4 delar.
- Skölj bönorna noga.
- Blanda olivolja, vinäger och dijonsenap till dressingen, vänd ned crème fraiche. Hacka gräslöken och blanda i. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Tärna gurkan, hacka salladslöken, dela tomaterna och skala moroten till långa remsor. Hacka romansalladen.
- Rosta solrosfröna i en torr stekpanna och tillsätt paprikapulvret.
- Lägg upp alla ingredienser som små öar på ett stort fat. Toppa med dressingen och de rostade solrosfröna.