Fransk kycklinggryta med ris
Fransk kycklinggryta med ris
15 ingredienser
Lättlagad och festlig gryta med saftig kyckling i krämig sås som får smak av vitt vin, dijonsenap och dragon.
Ingredienser
- 700 g kycklinglårfilé
- 600 g svamp (valfria sorter)
- 1 gul lök
- 3 bananschalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl vitt vin
- 2 dl kycklingbuljong (tärning/fond+vatten)
- 3 dl grädde
- 1 kruka färsk dragon
- smör
- rapsolja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Till servering
- 4 port ris
Gör så här
- Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär varje kycklinglår på häften.
- Skala och skiva gul lök, schalottenlök och vitlök.
- Skär svampen i grova bitar.
- Stek kycklingen i olja i en stor djup stekpanna, kycklingen ska få fin färg och bli "krispig" på ytan.
- Tillsätt svamp, lök, schalottenlök och vitlök. Låt alltihop steka tillsammans i ca 5-8 minuter tills svampen fått fin färg
- Häll på vitt vin och buljong. Hacka dragonen, både stjälkar och blad (spara gärna några blad till servering. Tillsätt dragonen i pannan och låt koka ihop 2-3 minuter.
- Avsluta med grädde och dijonsenap, låt koka ihop till önskad konsistens, den ska inte blir för tjock.
- Rör i en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
- Bjud kycklingpannan toppad med lite dragon tillsammans med riset.