Fransk kycklinggryta med linser

17 röster
25 m
4

Riktigt enkel och mustigt god gryta med kyckling, linser och torkade örter. Servera med en bit gott bröd, parmesan och cornichoner.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 500 g urbenad kycklinglårfilé
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 dl svarta linser
  • 5-6 dl hönsbuljong (byt gärna ut 1 dl buljong mot vitt vin)
  • salt och svartpeppar
  • olja, att steka i

Toppa med

  • 1 litet knippe bladpersilja
  • 1,5 dl syltlök
  • 2 dl cornichoner, grovhackade
  • riven parmesan

Till servering

  • gott bröd

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla lök och vitlök. Fräs kycklingen i olja tills den har fått fin färg och är nästan klar, salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök och örter och låt fräsa med.
  2. Slå på ev vitt vin om du använder det, annars bara hönsbuljong, linser och senap. Låt sjuda ca 10 minuter under lock, rör om då och då under tiden.
  3. Hacka under tiden cornichoner och persilja. Smaka av den färdiga grytan med salt och peppar. Toppa med persilja, syltlök, cornichoner och riven parmesan. Servera med ett gott bröd, t ex levain.
22 april 2017

Laddar fler recept