Fransk högrevsgryta

POPULÄRT
koket.se
Fransk högrevsgryta
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Fransk högrevsgryta

15 ingredienser

2 h

Den här härliga grytan kallas daube och är en fransk högrevsgryta full av smak! Servera den gärna med krossad potatis så är middagen komplett.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg högrev, grovt skuren
  • 1 bit rökt fläsk (eller bacon) [100 g]
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 0,25 persiljerot, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 5 klyftor vitlök, skivade
  • 4 lagerblad
  • timjankvist
  • salvia
  • 1 msk tomatpuré
  • 3,75 dl rött vin
  • 1 oxbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn köttet och fläsket väl. Salt och peppra.
  2. Bryn grönsakerna.
  3. Tillsätt kryddor, tomatpuré, vin, buljongtärning och vatten.
  4. Koka under lock ca 1,5 timme så att grönsakerna går sönder och köttet blir mört.
  5. Späd eventuellt med mer vatten.

Dryckestips!
Triennes Les Aureliens Rouge, Nr 50009