Du behöver

  • 2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 2 burkar foulbönor (à 400 g)
  • 1 knippe persilja
  • 2 tomater
  • 4 ägg
  • pickles
  • citronklyftor
  • olivolja, att steka i

Tahinisås

  • 4 msk tahini
  • 4 msk vatten
  • några droppar citronsaft
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Hacka 1 lök och vitlöksklyftorna, stek mjuka i olivolja.Tillsätt de torra kryddorna och vatten. Koka upp med bönor och låt puttra.
  2. Hacka tomat, lök och persilja till servering.
  3. Stek äggen som du önskar dem.
  4. Vispa ihop ingredienserna till tahinisåsen.
  5. Servera bönorna med tomat, persilja, rå lök och stekt ägg. Toppa med pickles och några citronklyftor.
10 februari 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept