Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Foul med stekt ägg och tahinisås
Foto: TV4
Foul med stekt ägg och tahinisås
Betyg: 4 av 5 (21 röster)
21
Spara
Av:
Nidal Kersh
Från:
Kökets middag
17
ingredienser
Enkelt
Bönor
Grytor
Mat från Mellanöstern
Snabbt
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Se Nidal Kersh laga receptet
Ingredienser
portioner
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
ca 6 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad koriander
2 förp färdigkokta foulbönor (à 400 g)
1 kruka persilja
2 tomater
4 ägg
pickles
citron, klyftor
olivolja, att steka i
Tahinisås
4 msk tahinipasta
4 msk vatten
citronsaft, några droppar
0,5 krm salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka 1 lök och vitlöksklyftorna, stek mjuka i olivolja.Tillsätt de torra kryddorna och vatten. Koka upp med bönor och låt puttra.
Hacka tomat, lök och persilja till servering.
Stek äggen som du önskar dem.
Vispa ihop ingredienserna till tahinisåsen.
Servera bönorna med tomat, persilja, rå lök och stekt ägg. Toppa med pickles och några citronklyftor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut