Förrättsmacka med lax och räkor

0 röster
4
Förrättsmacka med lax och räkor
Foto: TV4

En liten smörgås som passar att servera som förrätt. Denna fungerar bra om själva huvudrätten inte är så mastig, eftersom stuvningen mättar bra.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor fullkornsbröd
  • bordsmargarin
  • 200 g rökt lax i bit
  • 250 g räkor med skal

Stuvning:

  • 3 msk smör
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • färsk körvel
  • dill

Gör så här

  1. Smält smöret till stuvningen och rör ner mjölet. Spä med grädden under omrörning och låt puttra på mycket svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala räkorna och skär laxen i tärningar. Spar några räkor till garnering och vänd ner resten av räkorna och laxtärningarna i stuvningen.
  3. Bre brödskivorna med bordsmargarin och lägg upp på fyra assietter. Fördela stuvningen på brödskivorna och dekorera med räkor, dill och körvel.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept