Wraps med renkött och coleslaw

Wraps med renkött och coleslaw
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Wraps med renkött och coleslaw

12 ingredienser

I dag finns det fullkornstortillas att köpa i affären och det är ett bra GI-alternativ. Använd fantasin och fyll tortillan med olika röror och grönsaker. Barnen gillar wraps och det är enkel och lätt att servera i glas.

Receptet ger 6 stycken wraps.

Grönsaker med dipp är populärt i min familj och här har jag gjort wraps med deras favoritgrönsaker och klickat i en god dippsås. Jag använder färdiga dippsåser eftersom det går fort att blanda till men allra bäst är om man gör en egen kryddblandning.

Här hittar du Ulrikas Wraps med grönsaker.

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 förp tortillabröd (fullkorn)
  • 2 dl riven ost (smakrik ost)
  • 12 skivor renkött
  • 1 rött äpple
  • 0,5 förp ärtskott

Coleslaw

  • 3 dl vitkål, strimlad
  • 2 morötter
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Coleslaw

  1. Blanda ner strimlad vitkål och riven morot.
  2. Tillsätt gräddfil, majonnäs och senap.
  3. Blanda om och smaka av med salt och svartpeppar.

Wraps

  1. Fördela renkött och riven ost på en fullkornstortilla.
  2. Lägg på en klick coleslaw och några ärtskott.
  3. Vik ihop och linda folie eller smörgåspapper runt.
  4. Toppa med skivat äpple.