Quinoasallad med räkor och mango

Ulrika Davidsson porträtt

Quinoasallad med räkor och mango

10 ingredienser

En fräsch och nyttig sallad med räkor, mango och mättande quinoa.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 dl vit quinoa
  • 1 mango, stor
  • 2 avokador
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 250 g skalade räkor
  • vattenkrasse, till garnering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet, ca 13 minuter.
  2. Skala och kärna ur mango och avokado.
  3. Skär i bitar.
  4. Bryt salladen i bitar och lägg i en skål.
  5. Häll på olivolja och vinäger.
  6. Strö över lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Tillsätt quinoa, räkor, mango och avokado och blanda om.
  8. Dekorera med vattenkrasse.