Pinjenötsbiffar med fetacrème
Pinjenötsbiffar med fetacrème
21 ingredienser
Servera pinjenötsbiffarna med fetacrème och rostade grönsaker och du har en nyttig och bra måltid.
Ingredienser
Biffar och grönsaker
- 600 g nötfärs
- 0,5 dl grädde
- 1 ägg
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 kruka färsk basilika
- 5 soltorkade tomater, i olivolja
- 50 g pinjenötter
- 1 zucchini (liten)
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- olivolja
- 1 tsk torkad basilika
Fetacrème
- 200 g fetaost
- 1 förp lätt crème fraîche [2 dl]
- 0,5 kruka basilika
- 4 soltorkade tomater, i olja
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Biffar och grönsaker
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
- Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
- Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
- Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
- Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika.
- Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter.
- Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Fetacrème
- Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
- Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.