Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Podden
Sök
visa meny för konto
Brytbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Brytbröd
17
Spara
Av:
Pelle Johansson
Från:
Förkväll
5
ingredienser
1h 35 min
Ett snabbt och lättbakat bröd!
Bröd
Picknick
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, ljummet (37 grader)
1,5 tsk salt
250 g Kesella lätt
14 dl vetemjöl
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs degen under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten.
Skåra degen i rutor med en kniv och låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt svalna under en bakduk.
Bryt brödet i bitar och servera, eller ställ fram hela brödet och låt var och en bryta från det.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut