Pytt Bellman

Pytt Bellman
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Pytt Bellman

15 ingredienser

”Jag är inte så förstjust i rester, men det finns undantag, denna är en en favorit” /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • 600 g restkött (ex. Korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
  • 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
  • 3 gula lökar
  • matolja (eller smör)
  • 1 dl kalvfond
  • 4 ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • worcestersås
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • färsk kruspersilja
  • chilisås
  • HP-sås
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet och potatisen i mindre träningar. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
  4. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worshestershiresås.
  5. Tillsätt grädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.