Pytt Bellman

9 röster
4
Pytt Bellman
Foto: TV4

”Jag är inte så förstjust i rester, men det finns undantag, denna är en en favorit” /Johan Jureskog

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g restkött (Korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
  • 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
  • 3 st gula lökar
  • matolja, smör
  • 1 dl kalvfond
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • Worcestershiresås
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 4 st äggulor
  • kruspersilja
  • chilisås
  • HP-sås
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet och potatisen i mindre träningar. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
  4. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worshestershiresås.
  5. Tillsätt matlagningsgrädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.
15 januari 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept