Gnocchi med köttfärssås från Sardinien

Christian Campogiani
Christian Campogiani

Gnocchi med köttfärssås från Sardinien

10 ingredienser

40 min

Gnocchi med köttfärssås från Sardinien eller gnocchi al ragù Sardo på italienska.

För att göra det riktigt italienskt kan man använda 50 g späck istället för olivolja. Hacka späcket, lägg det i en kastrull, och ställ på spisen. När späcket är smält, lägg i vitlöksklyftan och tillred enligt anvisningarna.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi
  • 5 dl köttbuljong
  • 400 g tomat, hackade
  • 200 g nötfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk basilika
  • pecorinoost, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en kastrull.
  2. Lägg i vitlöksklyftan och låt den få lite färg.
  3. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
  4. Tillsätt de hackade tomaterna, buljongen, salt, peppar och tre till fyra basilikablad.
  5. Låt koka i 30 minuter.
  6. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, häll av pastan när den är al dente.
  7. Häll ner pastan i kastrullen med sås och servera med riven pecorinoost.