Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås

Foto: TV4
Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås
14 ingredienser
Polpette al Sugo Anna Marias och Eddies köttbullar i tomatsås. Pasta fresca e polpette är enkelt och vardags mat som alla kan göra. Bra blandning mellan italienska och svenska köket. Bra sätt att umgås med hela familjen under helgen. /Eddie & Anna Maria
Häll en del av såsen i en kastrull, blanda med färsk kokt pasta, riv parmesanost på pastan och servera genast.
Köttbullar kan serveras tillsammans med pasta som i ”Lady & Lufsen” eller som vi gör i Italien, vi äter först pasta med sås och sen som huvudrätt ”polpette”, köttbullar.
Här hittar du Anna Maria och Eddies
Ingredienser
Köttbullar
- 500 g nötfärs
- 100 g dagsgammalt vitt bröd
- En frukostskål mjölk
- 2 ägg
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 100 g parmesanost, Parmigiano Reggiano
Tomatsås
- 800 g italienska krossade tomater
- 1 dl extra virgin olivolja
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- parmesanost (jag tar med parmesanostkanten)
Gör så här
Köttbullar
- Blötlägg det gamla brödet i mjölken så att det blir mjukt.
- Färskriv parmesanosten.
Sås
- Börja sen med såsen. Hacka löken, finhackad.
- Bryn löken gyllenbrun i olja.
- Tillsätt tomaterna, salt och parmesanostkanten.
- Låt puttra på svag värme.
- Köttbullar, forts Blanda köttfärsen med alla ingredienser och forma köttbullar med händerna i golfbollsstorlek.
- Lägg köttbullarna i den puttrande såsen.
- Låt puttra på svag värme i 40 minuter ungefär, då är köttbullarna klara.