• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fondant au chocolat

POPULÄRT
Fondant au chocolat
Foto: TV4

Fondant au chocolat

8 steg att laga

8 ingredienser

30m

Söt fondant med mörk choklad, serveras med rårörda hallon.

Dryckesförslag: Graham's Six Grapes Reserve Port

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Rårörda hallon

  • 200 g hallon
  • 1 msk cointreau
  • 2 msk strösocker

Fondant

  • 175 g strösocker
  • 5 ägg
  • 200 g choklad, 70 % kakaohalt
  • 175 g smör
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rårörda hallon
    Rör ihop alla ingredienserna och låt stå i 30 minuter.
  2. Fondant
    Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Rör ihop socker och ägg i en bunke.
  4. Smält choklad och smör över svag värme. Låt svalna.
  5. Blanda chokladblandningen och äggsmeten.
  6. Sikta ner mjölet.
  7. Smöra och fyll formar till 80 procent och baka i ugnen i 9 minuter.
  8. Servering
    Stjälp upp fondanterna och servera med rårörda hallon.