Focaccia med squash och tomater

ca 2 h
1 långpanna

Matig focaccia som toppas med zucchini, örter, tomat och rödlök. Perfekt på buffén eller tillsammans med en god soppa.

16 februari 2017
ca 2 h
1 långpanna

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 10-13 dl vetemjöl

Topping

  • 1 squash
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • färsk timjan och rosmarin
  • ca 1 dl olivolja
  • grovt salt och peppar

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Häll vattnet över jästen och rör runt. Tillsätt salt, olivolja och 10 dl vetemjöl. Arbeta ihop degen och mata på med mera mjöl tills degen är smidig. Låt jäsa under handduk i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj det med 2 msk olivolja. Tryck ut degen jämnt i långpannan och lägg på en handduk.
  3. Skiva squashen och tomaterna. Skala och skiva löken. Fördela grönsaker, lök och örter jämnt över degen och tryck ner dem lite. Ringla över 0,5 dl olivolja och låt vila i 15 minuter.
  4. Sätt in focaccian i ugnen och grädda den i 20-30 minuter, tills den fått fin färg.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept