Sponsrat innehåll

Focaccia med oliver och örtvitlöksklyftor

5 röster
2 h
Focaccia med oliver och örtvitlöksklyftor
Foto: Angelica Söderberg

Focaccia är det perfekta brödet när du ska bjuda till fest, ha grillfest eller laga en buffé. I det här receptet är det smaksatt med oliver och örtiga vitlöksklyftor.

Visa mer
2 h

Du behöver

Deg

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja, använd oljan från oliverna
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl special
  • olja och flingsalt till utbakning

Topping

  • 1 burk Paul&Thom kalamata oliver
  • 1 burk Paul&Thom örtvitlöksklyftor
  • 1 burk Paul&Thom inlagd kronärtskocka
  • 1 dl Paul&Thom soltorkade plommontomater
  • 0,5 kruka rosmarin

Tillbehör

  • 70 g Paul&Thom Serrano skinka
  • 1 burk Paul&Thom Mykonos fårostsallad

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite vatten i en bunke. Tillför resten av vattnet, olja, honung och salt. Tillsätt lite mjöl i taget till en deg och knåda i ca 5 minuter. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela i mindre delar beroende på hur stora foccaciabröd som önskas. Platta ut till de är 1-2 cm tjocka. Lägg ut på plåtar och låt jäsa övertäckta i ytterligare 30 minuter.
  4. Tryck i oliver, soltorkade tomater, inlagda vitlökar och kronärtskockor i degen. Strö över flingsalt och ringla över lite olja. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de blivit gyllene. Ta ut och toppa med rosmarin och servera med serrano och fårost.
3 april 2018

Fler goda recept