Flygande Jacob med halloumi
Flygande Jacob med halloumi
11 ingredienser
30 m
Flygande halloumi! Den klassiska vardagsfavoriten flygande Jacob i ny tappning - med halloumi istället för kyckling. Gör en vegetarisk flygande Jacob genom att byta ut bacon mot fejkon eller hoppa över det helt.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 halloumiostar
- olja, till formen
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- salt
- peppar
- 120 g bacon (eller fejkon)
- 2 bananer
- 1 dl jordnötter
Servering
- 4 port ris
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Skala och hacka den gula löken. Skiva halloumin i skivor. Lägg löken och halloumin i ugnsform och ringla över olja. Stek på i ugnen i 5-10 minuter så att halloumin får lite stekyta och löken börjar mjuka.
- Vispa under ihop grädde och chilisås. Skiva bananen och strimla bacon.
- Tag ut formen ur ugnen och slå över chili- och gräddsåsen. Strö över banan, bacon och jordnötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med kokt ris.