Flygande Jacob med halloumi

Flygande Jacob med halloumi
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Flygande Jacob med halloumi

11 ingredienser

30 m

Flygande halloumi! Den klassiska vardagsfavoriten flygande Jacob i ny tappning - med halloumi istället för kyckling. Gör en vegetarisk flygande Jacob genom att byta ut bacon mot fejkon eller hoppa över det helt.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 halloumiostar
  • olja, till formen
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • salt
  • peppar
  • 120 g bacon (eller fejkon)
  • 2 bananer
  • 1 dl jordnötter

Servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och hacka den gula löken. Skiva halloumin i skivor. Lägg löken och halloumin i ugnsform och ringla över olja. Stek på i ugnen i 5-10 minuter så att halloumin får lite stekyta och löken börjar mjuka.
  4. Vispa under ihop grädde och chilisås. Skiva bananen och strimla bacon.
  5. Tag ut formen ur ugnen och slå över chili- och gräddsåsen. Strö över banan, bacon och jordnötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Servera med kokt ris.