Flygande Jacob med fullkornsris

Flygande Jacob med fullkornsris

Flygande Jacob med fullkornsris

2

22 ingredienser

30 min

En riktig klassiker som är perfekt att bjuda på när ni är flera! Passar utmärkt både till vardags och till helg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Flygande Jakob

  • 4 kycklingfiléer, använd 4 quornfiléer ifall du vill göra rätten vegetarisk
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g bacon
  • 3 bananer
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter

Sallad

  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
  • solroskärnor
  • sesamfrön
  • morot
  • dressing

Nötknäcke

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten

Till servering

  • fullkornsris

Gör så här

  1. Flygande Jacob
    Skiva kycklingfiléer i bitar och stek i 1 tsk olivolja, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg sedan i en ugnssäker form.
  2. Stek 200 g bacon och lägg detta ovanpå kycklingbitarna. Skala och skiva tre bananer. Lägg ovanpå baconet.
  3. Rör ihop 3 dl grädde med 1 dl chilisås. Häll detta över bananerna. Strö över 1 dl jordnötter.
  4. Grädda i 225 grader i 20 min.
  5. Nötknäckebröd
    Smeta ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 150 grader i 50 min.
  6. Sallad
    Skär grönsakerna men hyvla morötter med osthyvel för att få fina strimlor ovanpå.
  7. Koka riset och servera med flygande Jakoben och sallad.