Flygande Jacob med fullkornsris

Flygande Jacob med fullkornsris

Flygande Jacob med fullkornsris

Av: Bengt - Sala

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

30 min

En riktig klassiker som är perfekt att bjuda på när ni är flera! Passar utmärkt både till vardags och till helg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Flygande Jakob

  • 4 kycklingfiléer, använd 4 quornfiléer ifall du vill göra rätten vegetarisk
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g bacon
  • 3 bananer
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter

Sallad

  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
  • solroskärnor
  • sesamfrön
  • morot
  • dressing

Nötknäcke

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten

Till servering

  • fullkornsris

Gör så här

Flygande Jacob

  1. Skiva kycklingfiléer i bitar och stek i 1 tsk olivolja, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg sedan i en ugnssäker form.
  2. Stek 200 g bacon och lägg detta ovanpå kycklingbitarna. Skala och skiva tre bananer. Lägg ovanpå baconet.
  3. Rör ihop 3 dl grädde med 1 dl chilisås. Häll detta över bananerna. Strö över 1 dl jordnötter.
  4. Grädda i 225 grader i 20 min.

Nötknäckebröd

  1. Smeta ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 150 grader i 50 min.

Sallad

  1. Skär grönsakerna men hyvla morötter med osthyvel för att få fina strimlor ovanpå.
  2. Koka riset och servera med flygande Jakoben och sallad.