Fluffig äggtoddy med marängtäcke

19 röster
30 m
4

Äggtoddy med smak av av hallon och lime, toppad med bränd maräng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Äggtoddy

  • 1 dl hallon
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 lime, saften och skalet

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fördela hallonen i fyra små glas. Separera äggulor från vitor.
  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet och ställ åt sidan medan du gör äggtoddyn.
  3. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften till 1 msk.
  4. Vispa äggulorna och 4 msk strösocker till en fluffig smet, ca 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaften i smeten och blanda om.
  5. Fördela limetoddyn i glasen med hallonen och toppa med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare om du vill och strö över lite limeskal.
29 september 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...