Fluffig äggtoddy med marängtäcke

30 m
4
Fluffig äggtoddy med marängtäcke
Foto: TV4

Äggtoddy med smak av av hallon och lime, toppad med bränd maräng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 september 2016
30 m
4

Du behöver

Äggtoddy

  • 1 dl hallon
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 lime, saften och skalet

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Fördela hallonen i fyra små glas. Separera äggulor från vitor.
  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet och ställ åt sidan medan du gör äggtoddyn.
  3. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften till 1 msk.
  4. Vispa äggulorna och 4 msk strösocker till en fluffig smet, ca 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaften i smeten och blanda om.
  5. Fördela limetoddyn i glasen med hallonen och toppa med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare om du vill och strö över lite limeskal.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Elvispar från kända varumärken

Elvispar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept