Flatbread-pizza med potatis och parmesan

23 röster
20 m
1 pizza

Supersnabb pizza som görs på köpt flatbread. Toppa med kokt potatis (perfekt om du har rester!), parmesanost, rosmarin och ruccola - succémiddag på 20 minuter!

Visa mer
20 m
1 pizza

Du behöver

  • 1 stort flatbread eller orientaliskt bröd
  • 2 potatisar, kokta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 liten gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 50 g parmesan
  • 1 näve färsk ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva löken och stek den mjuk i 2 msk olivolja, salta och peppra.
  3. Skiva den kokta potatisen i skivor. Ta bort rosmarinbladen från stammen och hacka dem grovt.
  4. Bred ut crème fraiche jämnt på brödet, toppa med potatis, lök och rosmarin. Riv över hälften av parmesanen.
  5. Baka i ugnen tills osten har smält och löken har fått lite färg.
  6. Ta ut pizzan, strö över ruccola, toppa med sista biten riven parmesan och droppa på god olivolja!
25 februari 2017

Laddar fler recept