Fläskrullader med äpple och stekt fläsk

Fredrik Eriksson ny

Fläskrullader med äpple och stekt fläsk

25 ingredienser

1 h

Fläskrullader med äpple, krispigt fläsk och potatis är en härlig höstmiddag att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner

Rullader

  • 8 fläskschnitzel, tunna (av svensk gårdsgris eller rapsgris ca 60 g styck)
  • ca 100 g rökt fläsk (eller bacon)
  • 2 äpplen (svenska)
  • 1 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk smör
  • 33 cl cider (torr, svensk) [1 flaska]
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • maizenaredning
  • salt
  • vitpeppar

Savoykål

  • 1 savoykål (litet)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 knippe persilja
  • salt

Potatis

  • potatis
  • krondill
  • salt
  • strösocker

Servering

  • dillkronor
  • ev lingon (eller svartvinbärsgelé)

Gör så här

Rullader

  1. Tärna det rökta fläsket fint.
  2. Stek fläsket knaprigt och lägg det sedan på hushållspapper.
  3. Skala och tärna äpple och lök innan du fräser det i ” baconfettet” i några minuter. Salt, peppra och låt det sedan svalna.
  4. Lägg ut schnitzlarna och bred på dijonsenap samt fyllningen.
  5. Rulla ihop schnitzlarna och fäst ihop dem med en tandpetare.
  6. Salt och peppra rulladerna innan du smörsteker dem tills de har en vacker yta, ca 5 minuter.
  7. Häll i cidern och buljongtärning. Sätt på ett lock och bräsera i ca 20 -30 minuter under lock på låg värme.
  8. Lyft upp rulladerna och koka ner buljongen lite.
  9. Tillsätt sedan grädde och koka vidare i 5-10 minuter.
  10. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt lite mer cider om du önskar mer syra. Reda även av med maizenaredning.
  11. Ta bort tandpetare från rulladerna och lägg tillbaka dem i såsen.
  12. Låt det koka ihop i några minuter så att allt blir varmt.

Savoykål

  1. Lösgör bladen från savoykålen. Spara några savoyblad till servering.
  2. Finstrimla den ljusa delen av savoykålen.
  3. Skiva schalottenlök och vitlök.
  4. Koka den ljusa delen av savojkålen, löken och vitlöken i lite vatten med lite smör och salt under lock i ca 7-10 minuter så att det blir riktigt mjällt. Avsluta med att salta.
  5. Grovstrimla den grova delen av savoykålen och stek det krispigt i olja, salta.
  6. Grovhacka persiljan.
  7. Lägg ut savoykålsbladen som på bilden och toppa med det rökta fläsket samt persilja.

Potatis

  1. Koka den bästa höstpotatisen med mycket krondill, salt och en gnutta socker.

Servering

  1. Servera rulladerna med potatisen och toppa med fina dillkronor.
  2. Lingon eller svartvinbärsgelé passar även fint till.