Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker

koket.se
Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker

15 ingredienser

Smörstekt fläskkotlett som serveras med rödkål, rödbetor och fetaost. Pricken över i är den finrivna fetaosten som du toppar med precis innan servering, elegant och väldigt gott!

Riven fetaost blir som ett täcke av snö, världsklass på det!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläskkotlett

  • 600 g kotlettrad benfri
  • salt
  • peppar
  • vitlök
  • olja
  • smör

Röda grönsaker

  • 400 g rödbeta, kokta och skalade
  • 300 g rödkål
  • olivolja
  • salt

Riven fetaost

  • 50 g fetaost, fryst över natten

Tillbehör och örter

  • 100 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe vattenkrasse

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidorna i olja och smör försiktigt så den får fin färg. Tillsätt vitlök. Servera vid ca 62-63 grader enligt Tom, 70 grader är rekommenderad innertemperatur.
  2. Klyfta rödbetorna. Dela kålen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten. Kyl ner. Värm betorna och kålen i olivolja innan servering. Smaka av med salt.
  3. Strössla fetaosten och örterna över kött, betor och kål. Riv den frysta fetaosten över den färdiga rätten. Klart!