Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker

5 röster
4

Smörstekt fläskkotlett som serveras med rödkål, rödbetor och fetaost. Pricken över i är den finrivna fetaosten som du toppar med precis innan servering, elegant och väldigt gott!

​Riven fetaost blir som ett täcke av snö, världsklass på det!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Fläskkotlett

  • 600 g benfri kotlettrad
  • salt och peppar
  • vitlök
  • olja
  • smör

Röda grönsaker

  • 400 g rödbetor, kokta och skalade
  • 300 g rödkål
  • olivolja
  • salt

Riven fetaost

  • 50 g fetaost, fryst över natten

Tillbehör och örter

  • 100 g god fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe vattenkrasse

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidorna i olja och smör försiktigt så den får fin färg. Tillsätt vitlök. Servera vid ca 62-63 grader enligt Tom, 70 grader är rekommenderad innertemperatur.
  2. Klyfta rödbetorna. Dela kålen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten. Kyl ner. Värm betorna och kålen i olivolja innan servering. Smaka av med salt.
  3. Strössla fetaosten och örterna över kött, betor och kål. Riv den frysta fetaosten över den färdiga rätten. Klart!
4 februari 2017

Laddar fler recept