Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker

koket.se
Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker

15 ingredienser

Smörstekt fläskkotlett som serveras med rödkål, rödbetor och fetaost. Pricken över i är den finrivna fetaosten som du toppar med precis innan servering, elegant och väldigt gott!

​Riven fetaost blir som ett täcke av snö, världsklass på det!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläskkotlett

  • 600 g kotlettrad benfri
  • salt
  • peppar
  • vitlök
  • olja
  • smör

Röda grönsaker

  • 400 g rödbeta, kokta och skalade
  • 300 g rödkål
  • olivolja
  • salt

Riven fetaost

  • 50 g fetaost, fryst över natten

Tillbehör och örter

  • 100 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe vattenkrasse

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidorna i olja och smör försiktigt så den får fin färg. Tillsätt vitlök. Servera vid ca 62-63 grader enligt Tom, 70 grader är rekommenderad innertemperatur.
  2. Klyfta rödbetorna. Dela kålen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten. Kyl ner. Värm betorna och kålen i olivolja innan servering. Smaka av med salt.
  3. Strössla fetaosten och örterna över kött, betor och kål. Riv den frysta fetaosten över den färdiga rätten. Klart!