Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker
Fläskkotletter med riven fetaost och röda grönsaker
15 ingredienser
Smörstekt fläskkotlett som serveras med rödkål, rödbetor och fetaost. Pricken över i är den finrivna fetaosten som du toppar med precis innan servering, elegant och väldigt gott!
Riven fetaost blir som ett täcke av snö, världsklass på det!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Fläskkotlett
- 600 g kotlettrad benfri
- salt
- peppar
- vitlök
- olja
- smör
Röda grönsaker
- 400 g rödbeta, kokta och skalade
- 300 g rödkål
- olivolja
- salt
Riven fetaost
- 50 g fetaost, fryst över natten
Tillbehör och örter
- 100 g fetaost
- 1 kruka basilika
- 1 knippe körvel
- 1 knippe vattenkrasse
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Bryn på båda sidorna i olja och smör försiktigt så den får fin färg. Tillsätt vitlök. Servera vid ca 62-63 grader enligt Tom, 70 grader är rekommenderad innertemperatur.
- Klyfta rödbetorna. Dela kålen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten. Kyl ner. Värm betorna och kålen i olivolja innan servering. Smaka av med salt.
- Strössla fetaosten och örterna över kött, betor och kål. Riv den frysta fetaosten över den färdiga rätten. Klart!