• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör

Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör

3 steg att laga

17 ingredienser

Kokt fläskkorv med kålrotskräm i brynt smör samt inlagd kålrabbi med pepparrot. Tom Sjöstedts klassiska husman med en riktigt god twist.

Ingredienser

portioner4 portioner

Korv

  • 600 g fläskkorv
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Inlagd kålrabbi med pepparrot

  • 2 kålrabbi
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • salt

Kålrotskräm

  • 400 g kålrot, skalad
  • 100 g morot
  • 500 g smör, brynt
  • salt
  • citron, saft

Garnering

  • färsk dill
  • krasse

Gör så här

  1. Fläskkorv
    Skölj korven och lägg över i en kastrull. Täck med vatten, skivad lök och kryddorna. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 minuter tills korven är klar. Dela korven innan servering.
  2. Picklad kålrabbi
    Skala kålrabbin och riv påp den grova sidan av rivjärnet. Koka den 1 minut i ättika, socker och vatten. Kyl ner i lagen (detta kan gärna göras dagen innan). Sila bort lagen och blanda upp med pepparroten innan servering.
  3. Kålrotskräm
    Dela kålrot och morot i mindre bitar. Koka mjuk i det brynta smöret. Ta upp ur smöret och mixa sedan slätt i blender med lite av smöret i taget. Smaka av med salt och nypressad citronsaft. Värm upp i kastrull vid servering.