Fläskkarré med potatiskroketter och krämig vitlökssås

koket.se
Fläskkarré med potatiskroketter och krämig vitlökssås
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Fläskkarré med potatiskroketter och krämig vitlökssås

24 ingredienser

45 min

Marinerad fläskkarré som läggs på grillen och serveras med en krämig vitlökssås och frasiga potatiskroketter! En grillmiddag som passar perfekt att bjuda sina gäster på.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 0,5 citron, finrivet skal + lite saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • 1 förp potatiskroketter, frysta, kryddade med vitlök (à 750 g)
  • sallad
  • tomat
  • rödlök
  • fetaost
  • olivolja
  • rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Blanda samman rapsolja och kryddor till en marinad. Smaka av.
  2. Pensla köttet med marinaden och låt dra ca 20 minuter innan det läggs på grillen och grillas.
  3. Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillaga kroketterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Gör en trevlig grönsallad med finskuren rödlök och smulad fetaost. Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Toppa med salt och peppar
  6. Servera den nygrillade fläskkarrén med krämig vitlökssås och sallad.