Fläskkarré med potatiskroketter och krämig vitlökssås
Fläskkarré med potatiskroketter och krämig vitlökssås
24 ingredienser
45 min
Marinerad fläskkarré som läggs på grillen och serveras med en krämig vitlökssås och frasiga potatiskroketter! En grillmiddag som passar perfekt att bjuda sina gäster på.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 800 g fläskkarré
- 0,75 dl rapsolja
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk vitlökspulver
- salt
- svartpeppar, nymalen
Vitlökssås
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 0,5 citron, finrivet skal + lite saft
- salt
- svartpeppar, nymalen
Tillbehör
- 1 förp potatiskroketter, frysta, kryddade med vitlök (à 750 g)
- sallad
- tomat
- rödlök
- fetaost
- olivolja
- rödvinsvinäger
Gör så här
- Blanda samman rapsolja och kryddor till en marinad. Smaka av.
- Pensla köttet med marinaden och låt dra ca 20 minuter innan det läggs på grillen och grillas.
- Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Tillaga kroketterna enligt anvisning på förpackningen.
- Gör en trevlig grönsallad med finskuren rödlök och smulad fetaost. Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Toppa med salt och peppar
- Servera den nygrillade fläskkarrén med krämig vitlökssås och sallad.