Fläskkarré med äppelsås

Fläskkarré med äppelsås
Foto: TV4

Fläskkarré är prisvärt kött. Saftigt och mört. Ingefära är en krydda som ger fin smakbrytning. Äppelsåsen till blir säkert en favorit.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • ca 1 kg fläskkarré benfri (eller ca 1,2 kg med ben)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk ingefära

Sås:

  • 3 dl buljong
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl äppelmos
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 krm ingefära, malen
  • salt och peppar
  • lite kinesisk soja

Tillbehör:

  • kokt brysselkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tag fram en ugnsform och smöra den lätt. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen.
  2. Beräkna stektiden till ca 1 timme och 45 min, eller tills termometern visar 85°.
  3. Vispa ur formen med lite av buljongen och sila skyn ned i en kastrull. Späd med resten av buljongen och grädden. Koka utan lock tills såsen kokat ihop något.
  4. Rör ned äppelmoset samt mjölet, utrört med lite vatten. Koka 5 min och smaka av med kryddor och soja.
  5. Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till.
Kommentera receptet

Fler goda recept