Fläskfilégryta med havreris

NYHET
Fläskfilégryta med havreris
Foto: Tv4

Fläskfilégryta med havreris

18 ingredienser

45 min

En enkel fläskfilégryta med chili och mörk choklad passar perfekt som lyxig helgmiddag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 port havreris
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • smör (till stekning)
  • 1 fläskfilé [ca 500 g]
  • 3-4 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3-4 bitar mörk choklad (med chili)
  • 1-2 msk balsamvinäger

Servering

  • färsk persilja
  • paprika, finhackad
  • rödlök, finhackad
  • chilifrukt (färsk eller torkad)
  • mörk choklad, riven

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök och rödlök samt grovhacka paprika.
  3. Hetta upp en gryta med smör och stek grönsakerna på medelhög värme tills de mjuknat.
  4. Skiva fläskfilén i mindre bitar och stek i en separat stekpanna i några minuter.
  5. Häll ner fläskfilén i grytan med grönsakerna samt tillsätt grädde och crème fraîche.
  6. Låt allt sjuda till en krämig gryta.
  7. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
  8. Tillsätt chokladen och låt den smälta ner.
  9. Ta av grytan från plattan och låt den svalna något.
  10. Smaksätt slutligen med balsamvinäger.

Servering

  1. Servera grytan med havreris, färsk persilja, finhackad paprika, rödlök, chili och riven choklad.