Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med riven kokos, russin, salta jordnötter och skivad banan i små skålar och låt var och en toppa sin gryta efter smak.
Fräs löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna.
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tillsätt paprikan i pannan och låt den mjukna någon. Skala och riv i vitlöken. Blanda runt och lägg över allt i en gryta.
Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor. Salta och peppra.
Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg runt om. Lägg sedan över köttet i grytan.
Tillsätt crème fraiche, grädde, mango chutney, fond, curry och paprikapulver i grytan. Tillsätt sambal oelek efter smak.
Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och se om du behöver tillsätta något mer.
Lägg upp russin, skivad banan, kokos och salta jordnötter i separata skålar.
Bjud grytan med nykokt ris och tillbehören. En grönsallad i vinägrett smakar gott till.